733
image

1.Запыран тұтқиыл пайда болып қатты қиналғанда 3 г суды қайнаған сумен ішеді,қайнаған су молырақ  ішеді, жарты сағат уақыттан соң кекірік пайда болып,асқазан қыжылы мен  ауру сезімі  басылады.

2.Екі тал тауық жұмыртқасының қабығын кептіріп,талқандап, електен өткізген соң екіге бөліп, күніне 2 рет ішеді. Осылай бірнеше күн жалғастырса запыран сауығып кетеді.

3.  3-4 қасық күрішті таза жуып, суға қайнатқаннан кейін, ұқсас мөлшердегі ашты шыққан шайға қосып ішсе запыран сауығады.

4. Жаңа сойылған жылқының жұмсақ қазысынан шикідей 3-4 жапырақ жесе запыран қайталамайды.

5.Қанжылым су ішкізіп , қайта құстырып запыранды тазалау керек.

 

maksat.kz
img
1792
Сал ауруы..... Себеп-салдар
Сал ауруы..... Себеп-салдар
img
2468
Көш және көшбасшы
Көш және көшбасшы
img
4120
Белгілі продюсер Гулзира Айдарбекованың тұсау кесуі
Белгілі продюсер Гулзира Айдарбекованың тұсау кесуі
img
5454
MAKSAT MеД клиникасы
MAKSAT MеД клиникасы